het dansende huis praag

Informatie Het Dansende Huis. Tančící dům is de bijnaam van een deconstructivistisch kantoorgebouw in de Nieuwe Stad van de Tsjechische hoofdstad PraagHet gebouw werd ontworpen door de Tsjechische architect Vlado Milunić samen met de Canadese architect Frank GehryHet gebouw staat op een opvallende plaats aan de rivier de Moldau waar voordien een.

Pin On Odd Buildings
Pin On Odd Buildings

Sightseeing-rondvaart van 50 minuten in de avond.

. De constructie is voltooid in 1996. Dat wordt door de plaatselijke bevolking tegenwoordig wel iets beter op waarde geschat maar is nog altijd niet bepaald het lievelingetje van Praag. Het huis lijkt een beetje op een danspaar en werd daarom eerst Fred en Ginger genoemd naar het. In het geval van Praag is dat het Dansende huis.

Het Tančící dům in Praag kennen wij beter als het Dansende Huis. Het gebouw is ontworpen door de Amerikaanse architect Frank Gehry in opdracht van de ING bank. Het toonaangevende restaurant Celeste is gevestigd op de bovenste etages van deze frisse verschijning aan de Moldau. Het dansende huis is een van de opvallendste gebouwen van de stad.

Het Dansende Huis Tsjeschisch. Het huis is ontworpen door Vlado Milunić met de hulp van Frank Gehry en stelt een dansend koppel voor. De architecten van het eigenaardige bouwwerk waren de Tsjech Vlado Milunić en de Canadees Frank Gehry. Het Dansende Huis Tančící Dům is een van de opvallendste bezienswaardigheden van Praag.

Locatie New Town Prague Praag Tsjechië. Dit gebouw aan de Donau is gebouwd in 1996 en ontworpen door de bekende Amerikaanse architect Frank Gehry. Het gebouw was in die tijd erg. Dansende huis Tančící dům Een van de pijlers van de moderne architectuur in Praag dat in 1996 de Rašín kade deed dansen.

Het gebouw veroorzaakte in die tijd nogal wat ophef. Het Dansende Huis Tsjechisch. Het Dansende Huis is de bijnaam van een kantoorgebouw in Praag. In een stad met een rijke historie aan architectuur is er geen enkel gebouw dat zo controversieel is als het karakteristieke Dansende Huis Tančící Dům dat werd gebouwd tussen 1992 en 1996.

Beste Hotels in het centrum van Praag. De beste tours activiteiten die u niet wilt missen. Het gebouw is ontworpen door de Tjechische architect Vlado Milunić samen met de Canadese architect Frank Gehrv. Anderen vonden juist dat dit contrast het gebouw bijzonder maakte en.

Het Dansende Huis in Praag is een opvallend gebouw in Praag. Het Dansende Huis werd gebouwd in 1989 en was het eerste moderne gebouw dat gebouwd werd na de val van het Communisme. Die gebou wat in 1992 ontwerp is en vier jaar later in 1996 vol. Daarom is ook deze plek absoluut aan te raden wanneer je de stad gaat bezoeken.

Het is zonder twijfel één van de meest gefotografeerde gebouwen in Praag. Het ontwerp is van de Tsjechische architect Vlado Miluniæ en de Canadese architect Frank Gehry. Restaurant Ginger Fred in het Dansend Huis Het restaurant in het Dansend Huis zit op de zevende verdieping van dit bijzondere gebouw. Zeker gezien de veelal historische gebouwen in de omgeving.

Home Beste Hotels in het centrum van Praag. De vorm van het gebouw veroorzaakte in die tijd nogal wat opschudding. De architecten van het eigenaardige bouwwerk waren de Tsjech Vlado Milunic en de Canadees Frank Gehry. Gasten dineren hier in stijl met een adembenemend panorama van Praag als decor.

Naast de vele historische gebouwen is er ook moderne architectuur te vinden in Praag. De oorspronkelijke naam van het. Een stad die bekend staat om haar historische architectuur. Gasten dineren hier in stijl met een adembenemend panorama van Praag als decor.

Het ligt op 600 meter van Paleis Lobkowicz. Een perfecte plaats voor een lekker ontbijtje een smakelijke lunch of een. Het ligt aan de Moldau vlak bij de Jirásküv-brug. Up to 24 cash back Het Dansende Huis staat in de nieuwe stad van in de Tjechische hoofdstad Praag.

Het gebouw is vlot bereikbaar met de tram of de metro vanaf verschillende andere bezienswaardigheden in het centrum van Praag. Het ontwerp is van de gerenommeerde architecten Vlado Milunić en Frank O. Het Céleste Restaurant serveert zowel lunch als diner en is gesloten op zondag. Dit huis staat op de plaats van een gat geslagen door een vliegtuigbom in de Tweede Wereldoorlog.

Dit deconstructivistische gebouw vormt een sterk contrast met de historische gebouwen van Praag en zal zeker opvallen. In het Dansende Huis is gevestigd de Glazen Bar met dakterras restaurant Ginger Fred een kunstgalerie en een viersterren hotel. Tančící dům ook soms wel Fred and Ginger genoemd is een opvallend gebouw in de Tsjeschishe hoofdstad Praag gelegen aan de rivier MoldauHet gebouw is ontworpen door de Tsjechische architect Vlado Milunić en de Amerikaanse architect Frank Gehry in 1992. De architecten hebben hun inspiratie gevonden in de danskunst van het film danspaar Fred Astaire die met de stenen toren.

Speciale software die de parameters van de honderd meest beroemde architectonische werken vergeleek met de getalverhouding die bekend staat als de gulden snede deelde het Dansende Huis de 9e plaats toe vóór het Duitse slot Neuschwanstein. Het gebouw staat aan de rivier de Moldau en is vrij nieuw. Het gebouw met de bijnaam het Dansende Huis is een buitengewoon opvallend kantoorgebouw in deconstructivistische bouwstijl en is gelegen in de Nové Mìsto Nieuwe Stad in Praag. Voor toeristen is dit echter een heel ander verhaal.

Wij bevelen Aria Hotel aan beoordeeld met 8410 een 5-sterren accommodatie met een sportschool een bubbelbad en een miniclub ter plaatse. Dit is een van de meest moderne bezienswaardigheden van Praag. Het Dansende Huis is de naam van een kantoorgebouw dat in de jaren 90 werd gebouwd in Praag. Het Dansende Huis Tančící dům is het beroemdste moderne gebouw van Praag.

Het beroemde moderne Dansende Huis in het centrum van Praag wekt nog steeds emoties. De officiële opening vond plaats in 1996. Dit is deur die Kroaties-Tsjeggiese argitek Vlado Milunić in samewerking met die Kanadees-Amerikaanse argitek Frank Gehry ontwerp. Het pand bestaat uit twee torens en stelt een danspaar voor.

Up to 24 cash back Over het Dansende Huis zijn de meningen verdeeld geweest onder de Praagse bevolking. Het is gebouwd tussen 1994 en 1996 en ontworpen door de Tsjechische architect Vlado Milunic en de Canadese architect Frank Gehry. De bouw begon in 1994 en was voltooid in 1996. Geniet van adembenemende uitzichten vanaf de rivier de Moldau en ontdek de schoonheid van een van de beroemdste steden ter wereld tijdens deze avond-boottocht.

Als je het gebouw vergelijkt met de rest van de stad waar zich vooral historische gebouwen bevinden dan past het dansende huis daar volgens sommige bewoners van Praag niet tussen. Het toonaangevende restaurant Celeste is gevestigd op de bovenste etages van deze frisse verschijning aan de Moldau. Lokale naam Tančící dům. Dit moderne gebouw waarin een bar en restaurant zijn gevestigd onderscheidt zich sterk van het traditionele stadsbeeld van Praag.

Er zat al een bar met dakterras een restaurant en een kunstgalerie maar sinds kort óók een 4-sterren hotelJe kunt nu dus slapen in een van de grootste bezienswaardigheden van Praag. Die Dansende huis ook bekend as Fred en Ginger is die byname wat aan die Nasionaal-Nederlandse-gebou by die Rašínovo nábřeží Rašín-wal in Praag Tsjeggiese Republiek gegee word. Het Dansende Huis bevindt zich in de Nieuwe Stad en ligt op 15 minuten wandelen van het Wenceslausplein. Er is een hoog aanbevolen Frans restaurant op het dak dat een geweldig uitzicht biedt.

Zie statige bezienswaardigheden zoals de Karelsbrug het. In het Tsjechisch bekend als Tanicici dum het Dansende Huis lijkt het huis vaag op een paar dansers en valt op zonder te conflicteren met de Neo-Barok Neo-Gotische en Art Nouveau gebouwen waar Praag om bekend staat. Een stad die bekend staat om haar historische architectuur. Het Dansende Huis Tančící dům is het beroemdste moderne gebouw van Praag.

Het is een baken van de Nieuwe Stad en ligt op een prachtige locatie aan de rivier. Posted on April 30 2022 by Alois Bursa. Oorspronkelijk heette het gebouw Ginger en Fred genoemd naar de dansers Ginger Rogers en Fred.

Pin Em Favorite Places Spaces
Pin Em Favorite Places Spaces
Pin On Mooie Gebouwen
Pin On Mooie Gebouwen
Maison Dansante Gehry Architecture Architecture Building
Maison Dansante Gehry Architecture Architecture Building
Pin On Beautiful Places
Pin On Beautiful Places
Dancing House Praag Praag Praha Praque Fredandginger Dancinghouse Frankgehry Praag Praag Tsjechie Reizen
Dancing House Praag Praag Praha Praque Fredandginger Dancinghouse Frankgehry Praag Praag Tsjechie Reizen
Posting Komentar (0)
Lebih baru Lebih lama

Comments